Menu

Wanneer je gaat solliciteren, komt Duits van pas!

juli 24, 2018 - Digiwelt, Leerling
Wanneer je gaat solliciteren, komt Duits van pas!

Wie opzoek is naar een baan, zal moeten gaan snuffelen tussen de uitstaande vacatures. Verschillende vacaturesites als Monsterboard en de Nationale vacaturebank staan vol met organisaties en bedrijven die opzoek zijn naar nieuwe werknemers.

In een vacature staat veelal de ideale werknemer omschreven. Daarbij vermelden ze vaak alle bijkomende talenten en vaardigheden, die het bedrijf graag in iemand terug ziet. Wanneer we kijken naar het beheersen van vreemde talen, staat Engels op nummer één. Uit onderzoek is gebleken dat de Duitse taal op plek nummer twee staat. Het is dus niet verkeerd om de Duitse taal te beheersen.

Wanneer je dergelijke vaardigheden bezit, heb je kans dat je beter aansluit op het profiel dat een bedrijf zoekt. Het kan het verschil maken tussen wel of niet uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Het beheersen van de Duitse taal kan dus van pas komen in het werkveld. Een goed begin is het halve werk, daarom biedt Digiwelt Deutsch alle middelen en handvatten, zodat jij straks Duits op je CV kunt zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *