Menu

Informatie voor Directie

Digiwelt Deutsch is een digitaal en interactief Duits lespakket. Het pakket allerlei relevante en creatieve oefeningen om Duits te leren. Het is een mooie aanvulling op het huidige lespakket en kan, indien gewenst, als volwaardig lespakket dienen.

Het pakket is gevuld met een breed scala aan lesmateriaal en bevat alle belangrijke onderwerpen en grammatica, waarvan wordt verwacht dat een leerling deze leert. Eveneens bevat Digiwelt Deutsch toetsmateriaal. Dit is in het pakket inbegrepen. Naast de bestaande toetsen, kunnen ook eigen interactieve toetsen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een opdracht waarbij de leerlingen de antwoorden moeten inspreken.

De interface is makkelijk in gebruik, zowel voor docent als leerling. Per leerling kunnen makkelijk de resultaten worden ingezien en daarnaast kan in de statistieken worden uitgelezen hoe het programma binnen de school wordt gebruikt.

Digiwelt Deutsch biedt daarnaast de mogelijkheid om volledig eigen materiaal te verwerken in het software frame. Eigen lesmateriaal, beeldmateriaal, onderwerpen & oefeningen zorgen ervoor dat de mogelijkheden van het pakket eindeloos worden en een goede basis is voor andere vakken naast Duits.

Softwareframe voor andere vakken

Het softwareframe waarin Digiwelt Deutsch is opgemaakt, is ook als lege template aan te leveren. Zo kan Digiwelt Deutsch worden ingezet voor andere vakken. Wanneer materiaal wordt aangeleverd voor Biologie of Aardrijkskunde, kan dat lesmateriaal worden verweven in het softwareframe. Digiwelt Deutsch is dus niet alleen toepasbaar voor Duits, maar voor meer vakken.

Beveiliging

De software van Digiwelt Deutsch is goed beveiligd.