Menu

“Zoek de verschillen” eigen kerndoelen evaluatie

mei 10, 2018 - Over Digiwelt
“Zoek de verschillen” eigen kerndoelen evaluatie

Met Digiwelt Deutsch is het mogelijk inzicht te krijgen op welk niveau bepaalde vaardigheden zijn afgerond.

Voor iedere periode worden leerdoelen vastgelegd, voor iedere leerling individueel. Dit kan met behulp van het programma, die een reflectie geeft van de periode ervoor. Sommige leerdoelen liggen voor een periode al vast, die zijn al in het schema ingevuld (leerdoelen/kerndoelen vak).

Als onderdelen nog niet op niveau zijn afgerond moet er actie worden ondernomen. Door  het overzicht in te vullen, heeft een leerling direct inzicht in de voortgang van de leerling. Aan het einde van een periode kunnen leerlingen samen met hun docent de doelen evalueren en een plan opstellen voor de volgende periode. De docent heeft hetzelfde overzicht digitaal, deze kunnen naast elkaar gelegd worden; zoek de verschillen.

Het leerdoel: zelfreflectie en reflectie op het leerproces, maar ook het wow-effect wat jij tot nu toe onder de knie hebt.

Voor de leerling

Het evaluatie gesprek met je docent, moet worden omgezet in een actieplan. Dit kun je zelf doen of samen met je docent. Een actieplan helpt om te werken aan doelen, die nog niet op niveau zijn. Belangrijk is te weten, dat jij de meester van je eigen leerproces bent en blijft en docenten alleen kunnen steunen en coachen.

Dit formulier dient goed en eerlijk te worden ingevuld. Voor de volledigheid worden alle kerndoelen voor module 1 nog eens op een rijtje gezet:

Per product krijg je vragen over:
Portfolio/ Blog/Woordenboek/ Woordenschat/ Leertechnieken-Leren Leren/ Lezen/ Luisteren/ Grammatica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *